Milyen az igazán jó parfüm?

Ha egy férfi megfelelő parfümöt választ, sikere van a nőknél, de ha tökéletest, az egész világ a lábai előtt hever. Nem mindegy hát, hogy hol kezdjük a keresgélést, az aluljárók kétes eredetű üvegcséket árusítói, vagy a luxus parfümériák képzett eladói közt. Sokan megelégszenek a jól ismert drogériák polcain levő illatokkal, ám ez végzetes hiba. A kiválósághoz, kiváló illatt dukál és azokon a polcokon csak a középszerűség tanyázik.

A tökéletes illat ismérve, hogy diszkrét és pontosan felépített. Az alapillat határozza meg a parfüm karakterét, majd tovább finomodik a szívillattal és végül a fejillat teszi fel a koronát a az illatkölteményre.

Ahhoz, hogy egy jól bevált klasszikust válasszunk, ismernünk kell a híres parfümkészítőket. A közhiedelemmel ellentétben, a legjobb parfümöket nem a luxus ruházatot gyártó cégek forgalmazzák, hanem a parfümházak. Azzal, hogy ismerjük az illatunk történetét, máris félig elbájoltuk partnerünket, a másik felét bízzuk nyugodtan az eau de parfum-re, mert hogy ez a helyes elnevezése ennek az esti illatnak, míg a kölnivíz a napközbeni frissességet demonstrálja. A parfüm sűrű, szenvedélyes, misztikus, nem véletlenül kapnak találó fantázianeveket az egyes termékek.

Creed – Aventus

Az egyik legkelendőbb illat a franciaországi Fountaineblea-ből származik és a mester Olivier Creed parfümőr alkotta meg, aki a szakma zsenije. A parfüm Napóleon fiatalságát, a háborút, a szenvedélyt, a dekadánciát zárja palackba, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ámbra, a vanilla, a jázmin és a feketeribiszke házasítása. Creed maga gyűjtötte össze a legtökéletesebb illatokat a világban, hogy létrejöhessen az Aventus. Ha ezt viseljük, úgy érezzük majd magunkat, mint maga a császár, azt hiszem bátran mondhatom, hogy ez tökéletes.

L’Artisan Parfumeur – Fou d’Absinthe

A parfüm maga a megtestesült francia impresszionizmus, a függőség hullámvasútja, a szenvedélyes illatok harmóniájának játéka. Méltán idézi az abszintot, a fűszernövények likőrös jellege, a csillagánizs vadsága és végül az édes-fás utóíz. Egy ilyen kaliberű illat mellett Van Gogh is csak rajzolgató óvodásnak tűnik. Úgy látszik a szenvedély elfér egy 100 ml-es üvegben.

Bespoke Eau de Parfum

A lukxus, a stílus és az elegancia legmagasabb foka, ha az ember nemcsak öltönyt, de saját illatot is csináltat. Persze itt a recept bonyolultabb, mint egy zakónál, de az ár nem marad el tőle. A legkiválóbb parfümőrök (hazánkban is több található) vállalnak parfüm készítést rendelésre. Ilyenkor a hozzánk leginkább illő illatcsaládokból válogat és megalkotja azt a keveréket, ami testünk illatával keveredve a legkedvezőbb harmóniát alkotja. Persze a személyes preferencia ilyenkor is nagy szerepet játszik. De nem követhetjük el azt a bakit, hogy a karakterünktől legmesszebb álló parfümöt válasszuk. Ezzel az illattal beléphetünk egy elit klubba, olyan igényes emberek közés, akik nem sajnálnak elkölteni egy átlagkeresetet arra, hogy olyan illat lengje körül őket, amiből a világon nem létezik mégegy.

Ha egy igazán jó illatot akarunk választani, tartsuk szem előtt, hogy a trendek változhatnak, de az egyéniség jó esetben állandó. Határozza meg mik azok a tulajdonságok, amik jellemzik, vagy amiket szeretne, hogy jellemezzék és ennek tudatában válogasson, egy szakértő eladó sokat segíthet. A parfüm, nem csak egy üveg szagos víz, karaktere, jelleme van és ezzel kell együtt élnünk. Olyan ez, mint egy párkapcsolat, ha jól választunk, akkor egy életre a társunk lehet, de ha rosszul, akkor bosszút állhat rajtunk egy óvatlan pillanatban.

Comments are closed.